Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Внесено зміни до Інструкції про службові відрядження

Вівторок, 03 вересня 2013 12:17

 

Наказ Мінфіну від 13.03.1998 №59

Положення Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 № 59 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17.03.2011 № 362    /із змінами/),  приведені у відповідність із постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» (із змінами) та у зв’язку із впровадженням електронних документів на залізничному транспорті.

Уточнено терміни та положення Інструкції щодо порядку відшкодування витрат при службових відрядженнях.

Зокрема:

1. У відповідність із постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 98 (із змінами) приведені окремі терміни Інструкції: слова «дипломатичних установ України, які перебувають за кордоном у довгостроковому відрядженні» замінені словами «дипломатичної служби України, які направлені у довготермінове відрядження».

2. До Інструкції внесено доповнення  (пункт 12 розділу ІІ «Порядок відрядження в межах України» та пункт 11 розділу ІІІ «Порядок відрядження за кордон») щодо підстав для відшкодування витрат на придбання електронного проїзного/перевізного документа на проїзд залізничним транспортом.

Передбачається, що у разі використання електронного проїзного/перевізного документа на поїзд підставою для відшкодування витрат на його придбання буде роздрукований на паперовому носії посадочний документ; у разі перевезення багажу – перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги – документ на послуги; у разі повернення електронного документа – роздрукований на паперовому носії документ на повернення.

3. В Інструкції зазначається про можливість перевірки наявності та статусу електронного проїзного документа на офіційному веб-сайті Укрзалізниці (у разі необхідності перевірки фінансовою службою підприємства, установи чи організації, що направила працівника у службове відрядження, достовірності даних електронного документа).

4. В Інструкції уточнюється розмір відшкодування добових витрат працівникам, які перебувають за кордоном тривалий строк та щомісяця отримують виплати в іноземній валюті, а саме:

державним службовцям, які перебувають за кордоном тривалий строк і отримують заробітну плату в іноземній валюті, та працівникам закордонних дипломатичних установ України у разі відрядження в межах держави перебування строком на одну добу виплачується 40 відсотків визначеної для відповідної держави суми добових витрат;

працівникам закордонних дипломатичних установ України, які є акредитованими в кількох державах, при відрядженні до інших держав акредитації (які не є державою перебування) виплачується 100 відсотків визначеної для відповідної держави суми добових витрат.

Наказ набув чинності 30 серпня 2013 р.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%