Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономіки ініціює скасування штрафних санкцій у сфері ЗЕД

Понеділок, 17 липня 2017 17:07

На офіційному веб-порталі Мінекономіки оприлюднено для обговорення проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність», пише Інтерактивна бухгалтерія.

Замість штрафів відомство рекомендує ввести поняття спеціальної санкції, яку має право застосовувати Мінекономіки до суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності чи до іноземного суб’єкта господарської діяльності, індивідуального режиму ліцензування кожної окремої зовнішньоекономічної операції відповідно до видів зовнішньоекономічної діяльності, визначених ст. 4 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» від 16.04.1991 р. № 959-XII.

Застосуванню спеціальної санкції до суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності й іноземних суб’єктів господарювання передує офіційне попередження центрального органу виконавчої влади з питань економічної політики строком на 45 к.дн., окрім випадків застосування спеціальної санкції за проведення дій, які можуть зашкодити інтересам національної економічної безпеки.

Спеціальна санкція не застосовується в разі отримання в 45-денний строк із дати направлення офіційного попередження матеріалів, які свідчать про усунення правопорушення чи про відсутність порушення законодавства або в разі, якщо порушення строків розрахунків за зовнішньоекономічними операціями не перевищує суми, еквівалентної 10 000 євро, або в разі надання достатніх доказів неможливості (безперспективності) усунення правопорушення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%