Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Національний банк припиняє видачу довідок про проведення декларування валютних цінностей суб’єктам підприємницької діяльності.

Понеділок, 24 липня 2017 14:19

Прес-служба НБУ розмістила прес-реліз, згідно з яким НБУ припиняє видачу суб’єктам господарювання довідок про декларування валютних цінностей.

Виходячи з затверджених змін, така довідка вже не потрібна для прийняття до митного оформлення експортно-імпортних вантажів, проведення банківських операцій з валютними цінностями уповноваженими банками України, та здійснення інших видів зовнішньоекономічної діяльності, пивідомляється на офіційному сайті НБУ.

Проте зберігається вимога щодо надання інформації для декларування валютних цінностей, доходів та майна суб’єктами підприємницької діяльності Національному банку України та державним податковим інспекціям за місцем знаходження таких суб’єктів.

Такі зміни внесені наказом Мінфіну від 24.05.2017р. №524, відповідно до яких внесені зміни до наказу від 25.12.1995р. №207 «Про затвердження форми Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України та знаходяться за її межами» та набрали чинності 21.07.2017р.

При цьому НБУ нагадує, що надавати інформацію для декларування валютних цінностей, доходів та майна суб’єкти господарювання можуть працівникам відділу з опрацювання документів «Єдине вікно», розташованого в Києві за адресою: Контрактова площа, 2б, та в регіонах України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%