Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Підприємці на загальній системі можуть включати до складу витрат нараховану амортизацію основних засобів, які придбані у 2017 році

Середа, 26 липня 2017 17:36

Фахівці ДФС повідомляють, що відповідно до пп.177.4.6 ст. 177 Податкового кодексу України, з 01.01.2017 року підприємці на загальній системі оподаткування мають право включати до складу витрат, пов’язаних з провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування з відповідним веденням окремого обліку таких витрат, пише Дебет-Кредит.

Амортизації підлягають витрати на придбання основних засобів та нематеріальних активів, а також витрати на самостійне виготовлення основних засобів, та не підлягають амортизації земельні ділянки, об’єкти житлової нерухомості, легкові та вантажні автомобілі.

Таким чином, починаючи з 01.01.2017 року підприємець – «загальносистемник» може включати до складу витрат, пов’язаних з провадженням його господарської діяльності, амортизаційні відрахування з вартості придбаних після 01.01.2017 року основних засобів та нематеріальних активів або самостійно виготовлених основних засобів (при наявності документів, що підтверджують здійснення таких витрат).

Основні засоби, придбані до 01.01.2017 року не підлягають амортизації з метою включення до витрат, оскільки нові правила амортизації стосуються лише основних засобів, придбаних у 2017 році.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%