Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

За невиплату зарплати вчасно пропонують платити компенсацію

Понеділок, 07 серпня 2017 13:45

Народний депутат Сергій Каплін пропонує посилити відповідальність роботодавця в разі не виплати заробітної плати у встановлений термін.

Зокрема, депутат пропонує передбачити в КЗпП, що в разі порушення встановлених законодавством або колективним договором термінів виплати зарплати, виплачувати працівникові компенсацію і пеню відповідно до Закону «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням термінів їх виплати», пише Юрінком Інтер.

При цьому якщо зарплата буде затримуватися більше ніж на 15 днів, працівник матиме право тимчасово припинити виконання роботи на весь період до виплати затриманої суми. Про невихід на роботу співробітник повинен буде попередити роботодавця в письмовій формі. Пропущені через затримку зарплати дні співробітнику також будуть оплачуватися в розмірі середньоденної зарплати за кожен день пропуску.

Тимчасове припинення співробітником виконання роботи не буде підставою для його відсторонення або звільнення з ініціативи роботодавця.

Крім того, запропоновано внести зміни до Кримінального кодексу. Так, у разі повторної затримки зарплати протягом року більш ніж на місяць, роботодавцю доведеться заплатити штраф у розмірі від 1000 до 1500 НМДГ або відбути покарання у вигляді обмеження (до 3 років) або позбавлення волі (до 5 років). Роботодавець буде звільнений від кримінальної відповідальності тільки в тому випадку, якщо до подачі обвинувального акта до суду він виплатить співробітникам зарплату і компенсацію з пенею за її затримку.

Законопроект № 7002 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту працівника в разі затримки виплати заробітної плати» зареєстрований у Парламенті 25 липня 2017 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%