Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гройсман анонсував запуск в Україні цифрового підпису в паспортах і мобільних

Вівторок, 08 серпня 2017 15:49

З осені 2017 року в Україні почнеться видача внутрішніх паспортів у вигляді ID-карти одразу з електронним цифровим підписом (ЕЦП), а до кінця року запрацює MobileID (ЕЦП на SIM-карті).

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй Facebook-сторінці, пише Новое Время.

Також, за його словами, до кінця року планується ввести ще ряд онлайн-сервісів. Зокрема, реєстрація дитини та шлюбу онлайн.

Крім того, прем'єр нагадав, що навесні 2017 року Державне агентство з питань електронного урядування України разом з Міністерством юстиції України ввели ряд електронних послуг по реєстрації підприємництва.

"Зараз найбільшою популярністю користується електронна послуга по відкриттю ФОП (фізичних осіб-підприємців - ред.). Так, за допомогою онлайн-сервісу вже відкрито 1211 ФОП", - зазначив Гройсман.

З 1 січня 2016 року в Україні почали видавати внутрішні паспорти нового зразка у вигляді пластикової ID-карти. Чинне законодавство не передбачає примусової заміни паперових внутрішніх паспортів громадян на пластикові ID-карти з електронним чіпом.

Раніше Гройсман вже повідомляв, що впровадження мобільними операторами технології електронної ідентифікації Mobile ID може статися до кінця 2017.

За допомогою технології Mobile ID користувачі мобільного зв'язку зможуть ставити електронні підписи до документів, здійснювати оплату послуг, отримувати доступ до захищених електронних документів за допомогою свого мобільного телефону.

Mobile ID передбачає побудову інфраструктури взаємодії між мережами мобільних операторів, центрами сертифікації ключів та різними порталами електронної взаємодії з громадянами шляхом надання в користування власникам мобільних телефонів спеціальних SIM-карт з вбудованими алгоритмами ідентифікації. Починаючи з 2000 року, подібні сервіси впроваджені в більшості країн ЄС, а також в Молдові, Азербайджані, Литві, Латвії, Естонії та Казахстані.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%