Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Список нормативних актів які набрали чинності з 1 вересня 2013 р.

Середа, 11 вересня 2013 14:33

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє

Закон України від 04 липня 2013 р. № 422 – VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм», яким запроваджено сплату податку за утилізацію транспортних засобів, платниками якого є особи, які ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них у митному режимі імпорту; здійснюють виробництво(виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України або набувають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку при їх імпорті та продажу вітчизняних транспортних засобів.

Закон України від 4 липня 2013 р. № 408 – VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення», яким вводиться таке поняття як трансфертне ціноутворення, що означає систему визначення звичайної ціни товарів та/або результатів робіт (послуг) в операціях, визнаних контрольними. Згідно з цим Законом Міністерства доходів і зборів України буде контролювати операції, здійснювані між платниками податків і пов’язаними особами (як резидентами так і не резидентами) в обсягах, які становлять 50 млн. грн. на рік або перевищують цей розмір.

Постанова НБУ від 06 червня 2013 р. № 210 «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою», якою встановлено обмеження у розмірі не більше 150 тис. гривень за готівковими розрахунками протягом одного дня для юридичних і фізичних осіб.

Постанова КМУ від 03.07.2013 р. № 474 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1251 і від 13 березня 2013 р. № 188», яким вводяться нові марки акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби.

Також звертаємо увагу платників податків на Наказ Міністерства доходів і зборів України від 03.09.2013 №441 «Про внесення змін до Пояснень до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності». Детальніше з документом Ви зможете ознайомитись на офіційному веб-сайті Міністерства доходів і зборів України

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%