Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суттєво зменшиться адміністративний тиск на підприємців

Четвер, 19 вересня 2013 13:45

Відбулося обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру»

16 вересня 2013 року в Комітеті з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Верховної Ради України відбулася робоча нарада з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» (реєстр № 2436а), поданого Президентом України.

Проект Закону України розроблено на виконання на виконання заходів Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України від 12.03.2012 № 187.

У нараді взяли участь Перший заступник Голови Держпідприємництва України Потімков О.Ю., представники Адміністрації Президента України, Держпідприємнитва України, Мінекономрозвитку України, представники неурядових громадських організацій, незалежних експертів, зокрема, Міжнародної фінансової корпорації, Європейської Бізнес Асоціації, Федерації роботодавців України.

Прийняття законопроекту дозволить суттєво зменшити адміністративний тиск на суб’єктів господарювання, упорядкувати кількість документів дозвільного характеру, узгодити норми окремих законів.

Учасники наради підтримали прийняття законопроекту у першому читанні з необхідністю внести незначні поправки і уточнення до його змісту під час підготовки його розгляду у другому читанні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%