Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В АП назвали поправки до КПК процесуальною диверсією

П'ятниця, 06 жовтня 2017 15:14

В Адміністрації Президента обурені, що поправки щодо Кримінального процесуального кодексу з питань досудового розслідування в проекті №6232 ставлять під загрозу всю судову реформу.

Про це сказав завідуючий відділу представництва інтересів Президента України в судах Віктор Короленко під час круглого столу «Основні зміни до Господарського процесуального кодексу – публічне обговорення», організованого комітетом господарського права та процесу Асоціації Адвокатів України, повідомляє "Закон і Бізнес".

Голова комітету з корпоративного права ААУ, керівник судової практики Pavlenko Legal Group Олена Перцова звернула увагу, що сьогодні судова реформа ставиться під питання не через Господарський, Цивільний чи Кодекс адміністративного судочинства, а через Кримінальний процесуальний. І запитала, яка позиція АП з цього питання та які будуть подальші дії Президента щодо проекту №6232.

В.Короленко зазначив, що в парламенті зареєстровано проект постанови про скасування результатів голосування. «З такими діями в парламенті доводиться стикатись дуже часто. Подивимось як буде розглянута ця постанова, й від її розгляду залежить подальша доля цього закону», - відповів він.

Також чиновник сказав, що поправки до КПК подавались перед другим читанням з порушенням закону про регламент. І що «подивимось як парламентарії будуть розв’язувати ці спірні питання». За його словами, попри їх одіозність чи ні, прикро, що поправки до КПК, які стосуються досудового розслідування, подаються до законопроекту, що стосується судової реформи.

«Ну це якась, вибачте, процесуальна диверсія. Дуже погано, не патріотично, не професійно ставилися до розгляду цього закону», - вважає В.Короленко. Він додав, що «цей скандал ставить під загрозу проведення важливіших компонентів судової реформи».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%