Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Удосконалено бухгалтерське законодавство

Понеділок, 09 жовтня 2017 12:37

Як пише Юрліга, в Україні вводиться обов'язкове застосування міжнародних стандартів обліку для великих підприємств і скорочується звітність для малого бізнесу. Крім того, підприємства з метою бухобліку поділяться на 4 види:

- мікропідприємства;

- малі;

- середні;

- великі.

Класифікація проводиться на основі балансової вартості активів, чистого доходу і середнього кількості співробітників на підприємстві.

Для мікро- і малих підприємств встановлюється скорочена фінансова звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати.

Середні підприємства мають право не показувати в звіті про управління так звану нефінансову інформацію.

Встановлюються вимоги до кандидатів на посаду головного бухгалтера на підприємствах, які становлять суспільний інтерес. Зокрема, їм зможе стати особа, яка має повну вищу економічну освіту, стаж роботи в сфері фінансів, бухгалтерського обліку та оподаткування не менше 3 років, без непогашеної або не знятої судимості за злочини проти власності або в сфері госпдіяльності.

Також визначено, що несуттєві недоліки в документах, що містять відомості про господарську операцію, не є підставою для невизнання господарської операції, за умови, що вони не перешкоджають можливості ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Проектом закону передбачено, що звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Проміжна фінансова звітність складається за результатами першого кварталу, першого півріччя, дев'яти місяців.

Крім того, проектом удосконалено порядок подання та оприлюднення фінансової звітності. Так, підприємства, які застосовують міжнародні стандарти фінзвітності, зможуть надавати її в єдиному електронному форматі.

Відповідний Закон «Про внесення змін до Закону України« Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні »(щодо удосконалення деяких положень)» (проект № 4644-д) прийнятий на ранковому засіданні Верховної Ради 5 жовтня.

Документ набуде чинності 01.01.2018.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%