Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Оновлений Порядок направлення ППР платникам податків

Середа, 18 жовтня 2017 12:23

Як повідомляє Бухгалтер.ua, з 20 вересня 2017 року набули чинності зміни до Порядку направлення контролювальними органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, затверджений наказом Мінфіну від 28.12.2015 року № 1204. Фіскали прокоментували зміни й звернули увагу платників податків на наступне:

1. Документ підписується керівником ДФС (його заступником або уповноваженою особою) - за результатами податкового контролю (п. 86.8 ПКУ) і митного контролю (п. 12 ст. 354 МКУ).

2. Податкові повідомлення-рішення можуть складатися і направлятися в електронній формі з дотриманням вимог по ЕЦП (п. 42.4 ПКУ). Однак слід звернути увагу, що фактичне виконання даної норми буде можливо після внесення змін до відповідного програмного забезпечення і впровадження електронного кабінету платника.

3. Всі форми податкових повідомлень-рішень викладені в новій редакції у зв'язку з удосконаленням їх структури та заміною в них приміток щодо вручення, оскарження, наслідків невиконання податкових повідомлень-рішень, нарахування пені тощо.

4. Податкові повідомлення-рішення форми «Н» (додаток 13) і «ПН» (додаток 14) доповнені новими нормами.

5. Податкове повідомлення-рішення форми «Р» (додаток 2) доповнено графою щодо нарахування за результатами перевірок сум пені відповідно до ПКУ (крім пені, передбаченої ст. 129 ПКУ).

Фіскали в листі від 06.09.2017 року № 23766/7 / 99-99-14-03-03-17 звернули увагу, що починаючи з дня набрання чинності Наказу № 658 податкові повідомлення-рішення повинні бути складеними та направленими (вручені ) платникам податків за формами з урахуванням змін.

При цьому до внесення змін в програмне забезпечення в частині поновлення форм податкових повідомлень-рішень, в ІС «Податковий блок» здійснюється тільки шляхом внесення даних щодо їх реєстрації, визначених ними сум податкових зобов'язань та штрафних (фінансових) санкцій, а також процедури узгодження.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%