Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Помилка в даті складання податкової накладної: що робити

Понеділок, 13 листопада 2017 12:32

Помилка в даті складання податкової накладної не може бути виправлена ​​шляхом подання розрахунку коригування до такої податкової накладної.

Втім, податкова накладна, складена платником ПДВ по операції з постачання товарів / послуг із зазначенням іншої дати, ніж дата виникнення «першої події» по даній операції, може бути визначена платником як помилково складена, пише Бухгалтер.ua.

Платник ПДВ має право скасувати помилково складену податкову накладну шляхом складання розрахунку коригування, в якому всі числові показники вказати зі знаком «-». Даний розрахунок коригування складається на дату виявлення факту зазначення неправильної дати у податковій накладній та може бути складений тільки в зареєстрованій в ЄРПН податковій накладній.

З огляду на те, що розрахунок коригування до податкової накладної, визнаної помилковою, передбачає зменшення її числових показників, такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН з дотриманням визначених ПКУ термінів реєстрації платником ПДВ, зазначеним в помилковій податковій накладній як покупець (одержувач) товарів / послуг.

Складання та реєстрація розрахунку коригування до податкової накладної, визнаної платником ПДВ помилковою, не позбавляє його обов'язку скласти податкову накладну за операцією з постачання товарів / послуг із зазначенням в даній податковій накладній дати складання, відповідної дати настання «першої події» за такою операцією. Ця податкова накладна підлягає обов'язковій реєстрації в ЄРПН таким платником податків з дотриманням визначених Кодексом строків реєстрації.

У свою чергу, ст. 120 прим. 1 ПКУ передбачена відповідальність за порушення термінів реєстрації податкової накладної та / або розрахунку коригування в ЄРПН і допущення помилок при вказанні обов'язкових реквізитів податкової накладної.

ІНК ДФСУ від 26.10.2017 року № 2388/6 / 99-99-15-03-02-15 / ІПК

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%