Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Оновлено положення про реєстрацію в реєстрі фізосіб-платників податків

Вівторок, 14 листопада 2017 12:30

Всі фізичні особи - платники податків та зборів реєструються в контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру, пише Юрліга.

Положенням визначено порядок і процедуру реєстрації та обліку фізичних осіб в Держреєстрі, формування і ведення Держреєстру, подання заяви щодо зміни даних, видачі документа, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у реєстрі й т.п.

Внесення в паспорт у формі картки інформації про реєстраційний номер облікової картки платника податків здійснюється відповідно до Закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або спеціальний статус".

Для проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з Держреєстру використовуються дані документа, що посвідчує особу.

Якщо в документах, що засвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання / перебування особи або така інформація внесена в безконтактний електронний носій, який імплантований в зазначені документи, особа пред'являє:

- довідку про внесення інформації до Реєстру у формі витягу;

- довідку про реєстрацію місця проживання / перебування особи, видану органом реєстрації, якщо після формування витягу з Реєстру змінилися дані про місце проживання;

- довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або довідку, що підтверджує місцезнаходження громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або які переселилися з неї (при наявності таких документів).

Громадяни України подають документи до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а ті, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання в Україні, - в будь-який контролюючий орган. Документи також можуть бути подані через центри надання адміністративних послуг.

Нове Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків затверджено наказом Мінфіну від 29 вересня 2017 року № 822 і набере чинності з дня офіційного опублікування.

Відповідно, Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міндоходов від 10 грудня 2013 року № 779 втратить чинність.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%