Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У чому підступ остаточного рішення «литовського» питання від Гройсмана?

Четвер, 16 листопада 2017 11:10

Кабмін пропонує ставити на облік без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації транспортні засоби, тимчасово ввезені в Україну більш ніж на 90 днів.

Така норма міститься в прикінцевих та перехідних положеннях урядового законопроекту про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, передає ЕП з посиланням на autonews.ua.

"Встановити, що транспортні засоби особистого користування, що тимчасово ввезені на митну територію України більш ніж на 90 днів, протягом десяти робочих днів з моменту такого ввезення підлягають державній реєстрації без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів", - сказано в законопроекті.

Як повідомляє видання, виконати цю процедуру може виявитися важко для 90% осіб, які їздять на нерозмитнених автомобілях.

Річ у тім, що ставити транспортний засіб на облік доведеться тому іноземцю, на чиє ім'я його завозять.

Причому - в сервісному центрі МВС за місцем проживання клієнта, пояснює голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"На сьогодні "верблюд", який завозить "бляхи", приїжджає на машині на кордон, показує свій паспорт, на нього оформлюють машину і він пішки переходить назад до себе. Машину "гонщик" везе покупцеві. Зараз машину треба буде реєструвати в сервісному центрі МВС. Хто це може зробити? Тільки особа, яка ввезла автомобіль", - зазначив він.

По-перше, за словами Назаренка, реєструвати треба буде за місцем проживання.

"Тепер литовець або поляк не тільки повинен буде з'явитися на кордоні, він тепер повинен буде їхати, умовно кажучи, в Харківську область, десь зупинятися і на наступний день йти в сервісний центр. А момент з "реєстрацією за місцем проживання" також означає, що покупець машини повинен надати довідку, що надає іноземцю тимчасове проживання", - підкреслив експерт.

Також, зазначає Назаренко, якщо іноземець збирається заїжджати більше, ніж на 90 днів, він буде зобов'язаний зареєструватися у відповідних органах, щоб отримати дозвіл проживати в Україні довше, ніж три місяці, і зареєструвати машину.

Як повідомлялося, народні депутати підготували законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Нагадаємо, 6 вересня власники автомобілів із європейськими номерами перекрили рух транспорту поблизу Верховної Ради. Мітингувальники вимагали змінити законодавство таким чином, щоб уможливити реєстрацію своїх автомобілів в Україні за прийнятною для громадян України ціною.

Як відомо, раніше ДФС повідомляла, що у 2017 році в Україну ввезли 164 707 авто з іноземною реєстрацією.

У ДФС повідомили, що понад 63,9 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацією знаходяться на території України незаконно.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%