Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Попередження суб’єктів господарювання про необхідність скасування реєстрації РРО буде зроблене до 1 листопада

Четвер, 17 жовтня 2013 12:02

Міндоходів нагадує

Усі суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахунки у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг протягом року повинні здійснити перехід з надання щомісячної звітності на подачу контрольно-звітної інформації в електронній формі дротовими або бездротовими  каналами зв’язку. Починаючи з 1 січня 2014 р. за непредставлення звітності про використання РРО в електронному вигляді будуть застосовуватися штрафні санкції. Про це пише прес-служба ГУ МДЗ у м. Севастополі.

«У період до підключення до Системи суб’єкт надає звіт, як і колись — до 15 числа місяця, що настає за звітним. Після підключення до системи, тобто за період, що настає після місяця, у якому проведена персоналізація, звітна інформація передається винятково в електронному вигляді, наприклад, якщо суб’єкти господарювання персоналізували РРО 25 серпня, вони до 15 вересня подають звіт ЗВР-1, у якому вказують обсяги розрахункових операцій, проведених до 25 серпня», — роз’яснює начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій ГУ Міндоходів Асан Куртсеітов.

Важливо знати, що з Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій № 522 від 01 жовтня 2013 р. виключені моделі, які не забезпечують створення контрольної стрічки в електронній формі та передачу електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків. Це тягне за собою скасування їхньої реєстрації в органах Міндоходів.

Як відзначив Асан Куртсеітов, попередження суб'єктів господарювання про необхідність скасування реєстрації РРО буде зроблене до 1 листопада, а безпосередньо скасування реєстрації — до 1 грудня 2013 р. Протягом цього періоду необхідно модернізувати касовий апарат або придбати апарат, що відповідає всім новим вимогам.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%