Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Законопроект Ляшка «Купуй українське» збагатить олігархів

П'ятниця, 08 грудня 2017 20:44

Прийнятий в першому читанні Верховною Радою законопроект з нормою про частку товару місцевого виробництва в державних закупівлях «Купуй українське, плати українцям» (№7206) перш за все підтримає великий бізнес і олігархів.

Таку думку висловив журналіст Денис Бігус на своїй сторінці в Facebook, передає UA1.

Журналіст описує, що законопроект, який повинен підтримувати вітчизняного виробника насправді сприяє збагаченню великого бізнесу і олігархів.

Авторами законопроекту стали лідер фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко і брати Богдан і Ярослав Дубневичі – монополісти з поставок «заліза» для «Укрзалізниці» з низькою якістю і переплатами.

«Підтримувати вітчизняного виробника пропонується традиційним чином, це не спрощення регуляторного навантаження, це не зменшення бюрократії, це не зниження тиску контролюючих і силових структур. Ні, це не те, що діє для всіх. Підтримкою назвали пакет преференцій на державні закупівлі», – говорить журналіст

Автори законопроекту пропонують розглянути товар, який повинні закупити на тендері, на рівень його «українськості». Якщо він буде досить «українським» – держава його підтримає. При цьому такий учасник може виграти тендер, навіть якщо його ціна буде вище, ніж у іноземного конкурента.

За словами Бігус, підтримати вітчизняного виробника планується окремим «колом пекла» на 20-30 додаткових папірців, і якщо в цьому «колі» підприємець зробить невірний крок, то замість підтримки він отримує блокування на закупівлі на три місяці.

Тому, як резюмував журналіст, тендери будуть вигравати великі корпорації, лояльні до депутатів, у яких не буде проблем з документами.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%