Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Яка послідовність накладення електронного цифрового підпису на податкову накладну?

П'ятниця, 25 жовтня 2013 13:21

Роз’яснення Міндоходів

При здійсненні операцій з постачання товарів чи послуг платник податку – продавець товарів або послуг зобов'язаний надати покупцю податкову накладну та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Для реєстрації в Єдиному реєстрі продавець складає податкову накладну або розрахунок коригування з використанням спеціалізованого програмного забезпечення.

 Після складення податкової накладної або розрахунку коригування в електронній формі на них накладається електронний цифровий підпис посадових осіб платника податку у такому порядку: першим – електронний цифровий підпис головного бухгалтера (бухгалтера) або керівника; другим - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця.

За відсутності у продавця посади бухгалтера електронні цифрові підписи посадових осіб платника податку накладаються у такому порядку: першим - електронний цифровий підпис керівника; другим – електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця.

 Продавець, що є фізичною особою – підприємцем, накладає електронний цифровий підпис у такому порядку: першим – електронний цифровий підпис фізичної особи – підприємця; другим електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця.

 З кожним днем, дедалі більше суб’єктів господарювання обирають сучасні методи ведення бізнесу, які стають доступними за допомогою електронних ключів. Так, з початку 2013 року у Києві 56,8 тисяч клієнтів Міндоходів отримали майже 90 тисяч посилених сертифікатів ключів цифрового підпису, з яких 48 тисяч – отримано фізичними особами. Лише у жовтні відділами реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у м. Києві вже видано 10,5 тисяч електронних ключів. 

 Нагадаємо, ключі цифрового підпису можна безкоштовно отримати у будь якому Центрі обслуговування платників податків, незалежно від місця реєстрації. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%