Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Влада планує допустити до приватизації офшори

Четвер, 14 грудня 2017 20:26

Фонд держмайна та Міністерство економрозвитку і торгівлі розробили законопроект щодо продажу державних об’єктів, який передбачає допуск до приватизації учасників, у яких половина статутного капіталу оформлена в офшорних зонах, без необхідності розкриття бенефіціарів.

Про це йдеться у сюжеті програми «Гра Слів» проекту Bihus.info і 24 каналу, інформує UA1.

За словами першого заступника міністра економіки Максима Нефьодова, у понятті «офшор» немає нічого страшного: в Україні склалося неправильне сприйняття, у свідомості кожного нібито це обов'язково таємне розкрадання грошей. Він зазначає, що в класичному розумінні офшори - це країни із нижчими податковими ставками, ніж у великих країнах.

На переконання чиновника, достатнім бачити лише половину власників майбутнього покупця.

Такої думки дотримується й в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров: офшори - це не є чимось противправним, просто держава має ретельно стежити, щоб в країну не заходили «брудні» гроші.

Він зазначив, що Верховна Рада підтримала законопроект із такою нормою в першому читанні, наразі його готують до другого. Трубаров, коментуючи норму про 50% в офшорі, яка унеможливлює повне розкриття майбутніх покупців та не дозволить дізнатися, чи не стоїть за покупцем капітал країни-агресора чи корупційні гроші, наголосив, що разом з депутатами збираються відшукати інші механізми, які убезпечать нашу країну від впливу ззовні чи негативного впливу агресора.

Раніше повідомлялося, що міжнародні журналісти із 67 країн одночасно опублікували викривальні матеріали про офшори та фінансові махінації політиків і чиновників різного рівня в рамках проекту Paradise Papers або «Документи з райських островів».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%