Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР підготувала законопроект щодо передачі особою належних їй корпоративних прав в управління

Вівторок, 12 листопада 2013 13:56

Прийнято резолюцію

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо передачі особою, призначеною (обраною) на посаду, належних їй корпоративних прав в управління іншій особі». Дана резолюція була прийнята на черговому засіданні регулятора, що відбулося 5 листопада 2013 р., пише прес-служба НКЦПФР.

«Зазначений законопроект підготовлено на виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Зокрема, нормами цього документа, які набудуть чинності з 1 січня 2014 року, передбачена необхідність запровадження механізмів передачі корпоративних прав. З метою реалізації зазначеного, розроблений Комісією законопроект передбачає комплексне врегулювання питання запровадження механізму передачі особою, призначеною чи обраною на посаду, належних їй корпоративних прав в управління іншій особі. Даним документом прописано шляхи передачі корпоративних прав іншій особі, зокрема, шляхом укладання відповідних договорів на здійснення управління корпоративними правами із суб'єктом підприємницької діяльності, торговцем цінними паперами або компанією з управління активами», - повідомив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Наразі документ вже оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де всі охочі мають можливість детальніше ознайомитися з його текстом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%