Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У 2018 четвертокласники будуть здавати ДПА лише з двох предметів

Вівторок, 06 лютого 2018 17:52

Міністерство освіти та науки констатує, що державна підсумкова атестація у 2018 році після четвертого класу проходитиме з української мові й математики.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства, повідомляють Українські Новини.

"Державна підсумкова атестація після четвертого класу цього року проходитиме тільки з двох предметів, матиме виключно моніторинговий характер, а завдання для ДПА для дітей складатимуть самі вчителі", - сказано в ньому.

Зокрема, під час переходу до п'ятого класу діти писатимуть підсумкову атестацію у формі контрольних робіт з української мови (передбачає оцінювання результатів навчання одразу з української мови й читання) і математики.

"Попередні роки четверокласники писали ДПА з трьох предметів, адже знання з української мови й читання перевірялися в межах двох різних контрольних робіт", - підкреслюється в повідомленні.

Водночас у школах, де діти вивчають або вчаться мовою національних меншин, за бажанням батьків і педагогічного колективу учні можуть додатково проходити атестацію з третього предмету - мови національних меншин.

Після дев'ятого класу учні будуть складати атестацію з трьох предметів: української мови, математики й одного предмету на вибір педагогічної ради школи.

У навчальних закладах з навчанням або вивченням мов національних меншин учні можуть додатково проходити атестацію з мови національних меншин.

Крім того, Міністерство підкреслює, що школи самостійно визначають терміни проведення підсумкової атестації учнів четвертих і дев'ятих класів, "останніх дзвінків" і випускних вечорів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%