Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Опубліковано Закон про аудиторську діяльність

Четвер, 08 лютого 2018 12:39

У «Голосі України» від 7 лютого офіційно опублікований Закон № 2258-VIII «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».

Закон визначає правові основи аудиту фінансової звітності, здійснення аудиторської діяльності в Україні та регулює відносини, що виникають при її здійсненні, пише Юрліга.

Відповідно до Прикінцевих положень Закон набирає чинності з 1 січня 2018 роки (відзначимо, що Закон не може набрати чинності раніше дати опублікування) і вводиться в дію з 1 жовтня 2018 року.

Зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення стосовно відповідальності за порушення порядку оприлюднення фінансової звітності або консолідованої фінансової звітності, а також за ненадання аудитором інформації в Орган громадського нагляду за аудиторською діяльністю почнуть діяти через 12 місяців з дня набрання чинності Закону.

Аудитори, термін дії сертифікатів яких не закінчився до 1 жовтня, вважаються такими, що підтвердили кваліфікаційну придатність до здійснення аудиторської діяльності та які отримали практичний досвід в порядку, визначеному Законом. Аудиторська палата України зобов'язана внести їх до реєстру. Відомості, які підлягають оприлюдненню в реєстрі, слід подати в Аудиторську палату України до 31 жовтня. Те ж стосується аудиторських фірм та аудиторів - ФОП.

Чинне свідоцтво про проходження перевірки системи контролю якості, видане Аудиторською палатою України до 1 жовтня, є підставою для внесення відповідної інформації до реєстру. Визначення терміну проходження перевірки контролю системи якості відповідно до вимог нового Закону здійснюється з урахуванням результатів проходження перевірок, що проводилися Аудиторською палатою України до дня набрання ним чинності.

З метою створення Аудиторської палати відповідно до нових вимог не пізніше шести місяців з дня набрання чинності Законом проводиться установчий з'їзд аудиторів України. Порядок їх скликання визначено Законом.

Закон «Про аудиторську діяльність» втратить чинність з 1 жовтня 2018 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%