Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чи може СПД III групи, який сплачує єдиний податок бути управителем майна

Середа, 14 лютого 2018 12:31

Підставою для постановки на облік договору управління майном є прийняття ДФС рішення про реєстрацію платником ПДВ управителя майном і отримання документів, визначених п. 4.7 розд. IV Порядку № 1588, пише buh.ligazakon.

Крім цього, поняття "управитель майна" може розглядатися в контексті укладення договору послуг, згідно з яким надаються послуги з управління об'єктом нерухомості за певну винагороду. При цьому управитель майна за договором послуг не має права укладати договори від імені власника майна. Всі договори укладаються самим власником або його представником.

Отже, юридична особа - платник єдиного податку III групи має право бути управителем майна за договором управління майном за умови дотримання вимог ПКУ (в частині постановки договору на облік, реєстрації управителя платником ПДВ і застосування ставки єдиного податку у розмірі 3% доходу), або за договором надання послуг з управління майном.

Доходом платника єдиного податку - юридичної особи є будь-який дохід (пп. 2 п. 292.1 ПКУ), отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та / або безготівковій) матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ.

Вся вигода і, при наявності, плата за управління майном, отримана вигодонабувачем в результаті операцій з цим майном, підлягає оподаткуванню єдиним податком.

У разі ж укладання Договору, згідно з яким "управитель майна" надає послуги з управління майном і отримує за це винагороду, оподаткуванню єдиним податком підлягає дохід, отриманий як оплату за послуги з управління майном.

ІПК ДФС від 31.01.2018 року № 374/6 / 99-99-12-02-03-15 / ІПК

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%