Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономрозвитку розробило переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню

Четвер, 21 листопада 2013 13:28

Розроблено проект постанови

«За пропозиціями міністерств та відомств, Мінекономрозвитку підготувало відповідні переліки товарів для того, щоб забезпечити формування раціональної структури експорту та імпорту окремих видів товарів; виконання міжнародних договорів України, а також дотримання діючого законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, захисту інтелектуальної власності, охорони навколишнього середовища», - пояснив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Мінекономрозвитку Юрій Петровський, передає прес-служба відомства.

Так, у 2014 р. отримання ліцензії потребуватимуть такі зовнішньоекономічні операції: експорт золота та срібла; газу; цинковмісних та мідьвмісних шлаків (на які встановлено квоти); окремих товарів з вмістом легованих чорних металів, кольорових металів та їх сплавів; експорт та імпорт фарб друкарських із захисними властивостями, паперу з водяними знаками; оптичного полікарбонату та обладнання для виробництва дисків для лазерних систем зчитування; озоноруйнівних речовин і товарів, які їх містять; імпорт засобів захисту рослин тощо.

Номенклатуру товарів, передбачену проектом постанови, приведено у відповідність до нової редакції Митного тарифу України, що набуває чинності з 1 січня 2014 р.

Проект постанови, пояснювальна записка до нього та аналіз регуляторного впливу розміщено на веб-сайті Мінекономрозвитку у розділі «Обговорення проектів документів». Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються впродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%