Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада ухвалила законопроект про збереження та розвиток суднобудівної галузі

Вівторок, 13 березня 2018 14:01

Верховна Рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України" з пропозиціями Президента України.

"За" проголосувало 250 депутатів, пише ЕП.

 

Законопроект прийнято за основу та в цілому.

Законопроектом передбачається, що продовження строку дії спеціальних дозволів на користування надрами, наданих на ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території України, здійснюється з урахуванням особливостей, встановлених законом.

Також передбачається, що справи про банкрутство Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" до 1 січня 2019 року не порушуються.

"Провадження у справах про банкрутство Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз", порушені до 1 січня 2017 року, підлягають припиненню, крім випадків, якщо ліквідація відбувається за рішенням власника", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Раніше повідомлялось, що захоплена Росією в Криму компанія "Чорноморнафтогаз" на сьогодні виснажує ресурси газу на родовищах і поступово скорочує видобуток "блакитного" палива.

Як відомо, у березні 2014 року внаслідок анексії Криму Російською Федерацією "Чорноморнафтогаз" втратив доступ до виробничих потужностей та газових родовищ на півострові та шельфі.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, яким до 1 січня 2019 року встановлюється мораторій на стягнення заборгованості з компанії "Чорноморнафтогаз".

На даний час товариство зареєстровано у Києві, вживає заходи щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Збитки, завдані "Чорноморнафтогазу" анексією АР Крим, заявлені у позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією.

"Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці та видобутку нафти та газу в акваторії Чорного та Азовського морів.

На балансі компанії перебувають 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогодні становлять: по природному газу - 58,56 млрд куб м, по газовому конденсату - 1231 тис. тонн, по нафті - 2530 тис. тонн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%