Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд прийняв ряд документів що регулюють питання всиновлення українських дітей іноземцями

П'ятниця, 22 листопада 2013 13:26

МЗС слідкує за дотриманням прав дітей

21 листопада 2013 р. Урядом України прийнято розпорядження «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 508» та Постанову «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 2011 р. № 937». Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Дані нормативно-правові акти розроблено Міністерством закордонних справ України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 04.06.2013 року до пункту 1 Доручення Президента України від 01.06.2013 року щодо збільшення граничної чисельності працівників закордонних дипломатичних установ з метою ефективного виконання функцій з нагляду за дотриманням прав дітей, які усиновлені іноземцями та проживають у Сполучених Штатах Америки, Італійській Республіці, Французькій Республіці та Королівстві Іспанія, а також Доручення Прем’єр-міністра України від 07.08.2013 року щодо забезпечення діяльності Представника Уряду України при Євразійській економічній комісії.

Метою прийняття розпорядження та постанови є належне забезпечення прав усиновлених іноземцями дітей-громадян України у державах, де перебуває найбільша кількість усиновлених українських дітей, а також створення належних умов для виконання статті 25 Конституції України щодо гарантування державою піклування та захисту своїм громадянам, які перебувають за її межами.

Функції ведення обліку та здійснення нагляду за дотриманням прав українських дітей, усиновлених іноземцями, до досягнення ними 18 років покладено на Міністерство закордонних справ України та його консульську службу.

При виконанні цих функцій виникає низка проблем, пов’язаних із ретельним опрацюванням значної кількості справ усиновлених, що передбачає, зокрема, оперативні заходи, відрядження, статистичну обробку, аналітичну роботу, підготовку до проведення міжвідомчих консультацій тощо.

Ухвалення Кабінетом Міністрів України цих нормативно-правових актів дозволить збільшити кількість посад центрального апарату Міністерства закордонних справ України, згаданих дипломатичних установ та Посольства України в Російській Федерації (яким забезпечується діяльність Представника Уряду України при Євразійській економічній комісії), що сприятиме ефективному виконанню консульської роботи по забезпеченню захисту прав та інтересів усиновлених українських дітей.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%