Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Як виправити помилки в ПДВ-звітності та зменшити переплату в інтегрованій картці платника

Понеділок, 26 березня 2018 12:25

Платник податків виявив помилки при складанні податкової звітності з ПДВ та при виправленні становив три уточнювальні розрахунки, в яких також допущені помилки. За результатами проведених коригувань у платника податків в інтегрованій карті виникла переплата, якої бути не повинно, пише Бухгалтер.ua.

Яким чином виправити допущені помилки в податковій звітності та зменшити переплату в інтегрованій картці платника.

Податківці в ІНК від 12.03.2018 року № 978/6 / 99-99-12-02-01-15 / ІПК нагадали, що в разі виправлення помилок в уточнювальному розрахунку відображаються всі заповнені рядки декларації, яка уточнюється. У графу 4 уточнювального розрахунку переносяться показники декларації, яка уточнюється; в графі 5 - відображаються всі показники декларації з урахуванням виправлених помилок; в графі 6 - відображається абсолютне значення помилки по всіх заповнених в уточнювальному розрахунку рядках з відповідним знаком (+/-), в разі якщо абсолютне значення дорівнює нулю, то відповідний рядок не заповнюється.

Також представники ДФС зазначили, що не заповнені рядки в декларації в уточнювальному розрахунку залишаються незаповненими.

Що стосується переплати по ПДВ в інтегрованої картки платника (далі - ІКП), то відповідно до Порядку від 07.04.2016 року № 422, з метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску органи УКРІНФОРМ відкривають ІКП по кожному платнику та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. ІКП містить інформацію про облікові операції та облікові показники, що характеризують стан розрахунків платника податків з бюджетами та цільовими фондами за відповідним видом платежу. Інформаційна система органів ДФС після відображення облікової операції забезпечує автоматичне проведення в ІКП розрахункових операцій.

Отже, в ІКП відображаються результати поданої платниками податків податкової звітності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%