Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Законопроект Рибалки загонить кредитні спілки у тотальні збитки - експерт

Четвер, 19 квітня 2018 17:10

Законопроект про кредитні спілки (№6405) містить низку фінансових ризиків. Таку думку у коментарі УНН висловив президент Всеукраїнської асоціації кредитних спілок Ростислав Гайдаєнко, коментуючи законодавчу ініціативу нардепа від РПЛ Сергія Рибалки (законопроект “Про кредитні спілки” № 6405).

“Прийняття даного законопроекту в існуючому вигляді, швидше, принесене погіршення, але точно не принесе жодних покращень. Документ не вирішує жодної із актуальних та серйозних проблем, які існують понад 10 років на ринку. Поряд з цим, законотворці пропонують кредитним спілкам приєднатися до ФГВФО. Мені зовсім не зрозуміло — навіщо. Адже чиновники даної установи свого часу розграбували активи понад 90 банків. На сьогодні чистий збиток Фонду становить майже 71 млрд грн. Дана установа — фінансова діра, у якій потонуть і кредитні спілки. Їх чекатиме доля банків, які розграбував Фонд”, — пояснив експерт.

За словами Гайдаєнка, документ № 6405 писали “комсомольці, які мають дуже віддалене уявлення про те, як сьогодні працює українська економіка”.

“Даний законопроект просто консервує той стан речей, який існує на ринку. Сьогодні кредитні спілки втрачають свої активи. Люди поступово, але ідуть із кредитних спілок, вклади установ зменшуються. Документом же не пропонується вирішити проблему падіння активів кредитних спілок. Також не зрозуміло, яке місце у майбутньому займатимуть кредитні спілки поряд із іншими фінкомпаніями на ринку. Аналізуючи документ (№ 6405), розумієш, що у держави відсутнє зрозуміле бачення проблем кредитних спілок і шляхів їх вирішення. Складається враження, що законопроект писали комсомольці, які мають дуже віддалене уявлення як сьогодні працює українська економіка”, — резюмував експерт.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%