Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Визначено порядок підтвердження фінансового забезпечення іноземців, які в'їжджають в Україну

П'ятниця, 06 грудня 2013 11:44

Кабмін розглянув документ

4 грудня 2013 р. на засіданні Кабінету Міністрів України було розглянуто питання щодо затвердження Порядку підтвердження достатнього фінансового забезпечення іноземців та осіб без громадянства для в’їзду в Україну, перебування на території України, транзитного проїзду через територію України та виїзду за її межі та визначення розміру такого забезпечення.

Проект даної постанови було підготовлено Адміністрацією Держприкордонслужби з метою реалізації вимог законів України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» і «Про прикордонний контроль», якими передбачено встановлення Кабінетом Міністрів порядку підтвердження іноземцями та особами без громадянства достатнього фінансового забезпечення для їхнього в’їзду, перебування, транзитного проїзду та виїзду за межі України.

Документом передбачається, що розмір достатнього фінансового забезпечення становитиме 20-кратний прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць. Раніше розмір фінансового забезпечення було визначено Правилами в'їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України в 1995 р., яка втратили чинність минулого року.

Також постанова містить методику розрахунку розміру фінансового забезпечення та способи здійснення контролю за наявністю достатнього фінансового забезпечення. Зокрема, під час оформлення запрошень на отримання візи для в’їзду в Україну, безпосередньо під час оформлення віз для в’їзду в Україну та у ході здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон чи продовження строку перебування.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%