Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада схвалила приєднання України до Метричної конвенції

Середа, 23 травня 2018 13:45

Верховна Рада ухвалила закон "Про приєднання України до Метричної конвенції", що дасть змогу державі набути членства в Міжнародному бюро мір і ваги (BIPM).

За ухвалення відповідного закону #0181 у цілому проголосували 232 депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Членство у BIPM надає право голосувати на засіданнях Генеральної конференції з мір та ваг (CІPM), брати участь у роботі консультативних комітетів, брати участь у ключових звіреннях Міжнародного комітету з мір та ваг СІРМ, а не лише у межах регіональної метрологічної організації "Євро-Азійське співробітництво державних метрологічних установ", що дозволить оцінити ступінь еквівалентності національних еталонів у найкоротший термін та з найвищою точністю. Це підвищить метрологічний вплив і конкурентоспроможність України в Євро-Азійському регіоні, збільшить попит на надання послуг з калібрування на національних еталонах України для держав Центральної Азії та Кавказького регіону, створить нові можливості для одержання прибутку.

Крім того, Україна зможе придбати відкалібрований платино-іридієвий еталон кілограма за ціною собівартості (на сьогодні країна має еталон кілограма з нержавної сталі нижчого рівня).

Держава також матиме змогу користуватися послугами з калібрування національних еталонів, які є недоступними для асоційованих учасників, залучити фахівців наукових метрологічних центрів України до участі у програмах підвищення кваліфікації BIPM.

Водночас ухвалення закону дає змогу виконати зобов'язання щодо участі у європейських та міжнародних організаціях із законодавчої та фундаментальної метрології, взяті Україною в рамках Угоди про асоціацію, та сприяти укладанню з ЄС Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угода АСАА).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%