Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Форму податкової накладної та розрахунку коригування оновлять

Четвер, 31 травня 2018 15:06

ДФС оприлюднила Проект наказу Мінфіну України "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 № 1307".

Прийняття зазначеного нормативно-правового акта врегулює питання про реєстрацію платниками ПДВ в ЄРПН "надмірно" складених податкових накладних (наприклад, двох і більше податкових накладних, складених на одну операцію з постачання товарів / послуг) і складання і реєстрації в ЄРПН розрахунків коригування до них, пише buh.ligazakon.

Також цим проектом визначено методику виправлення помилок в заголовної частини податкової накладної та в кількісних та / або вартісних показниках табличній частині податкової накладної, яка відповідає тій, що зараз діє.

Разом з тим цим проектом передбачено затвердження в новій редакції форми податкової накладної та внесення змін до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 року № 1307, зокрема:

• складання зведеної податкової накладної в частині зазначення коду одного з ознак в графі "зведена податкова накладна" (замість позначки "Х");

• складання податкової накладної за щоденними підсумками. При складанні податкової накладної за щоденними підсумками операцій (якщо податкова накладна не була складена на ці операції) у графі «Не підлягає Надання отримувачу (покупцю) з причин" такої податкової накладної робиться позначка "Х" та зазначається тип причини 11. При цьому в графі "Отримувач (покупець)" вказується "Неплатник", а в рядку "Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)" проставляється умовний ІПН "100000000000", рядок "Податковий номер платника податку або серія та / або номер паспорта" не заповнюється. Інші показники такої податкової накладної заповнюються за загальними правилами;

• складання розрахунку коригування в разі допущення помилки в реквізитах заголовної частини податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН, які не заважають ідентифікувати здійснену операцію.

Також буде внесена норма згідно з якою, якщо податкова накладна, яка коригується, складена за формою, що не містить обов'язкових до заповнення показників, передбачених формою, що діє на день реєстрації розрахунку коригування до неї, то показники такої податкової накладної попередньо повинні бути приведені у відповідність з чинної форми податкової накладної шляхом подання розрахунку коригування з зазначенням в ньому показників, які відсутні в податковій накладній.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%