Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Періодичність перевірок підприємств визначається по-новому

Середа, 13 червня 2018 13:37

Встановлено єдиний підхід до розробки органами державного нагляду (контролю) критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду, пише jurliga.ligazakon.ua.

Відповідна Методика затверджена постановою Кабміну від 10 травня 2018 року № 342, яка набула чинності 12 червня 2018 року.

Введено більш чіткі вимоги для оцінки та визначення ступеня ризику від провадження такої діяльності, що забезпечить оптимальний перерозподіл уваги органів державного нагляду (контролю) від менш ризикових суб'єктів господарювання до більш ризиковим.

Критерії визначать на основі виявлених зв'язків між негативними наслідками (з урахуванням їх масштабу, причин (умов) і кількості) і відповідними кількісними і якісними показниками (характеристиками) господарської діяльності суб'єктів господарювання.

При розробці критеріїв визначаються чіткі, зрозумілі й вимірні показники, за якими визначається ступінь ризику, а за кожним показником критеріїв нараховуються бали. Кількість балів має відображати ступінь відповідного ризику.

Інформація про віднесення суб'єктів господарювання до ступеня ризику узагальнюється шляхом складання переліку у відповідній сфері господарської діяльності, з розташуванням їх в порядку зменшення сум балів. Такий перелік оновлюється щороку не пізніше 15 жовтня.

Періодичність планових перевірок встановлюється в залежності від ступеня ризику і може змінюватися в разі відсутності істотних порушень шляхом встановлення відповідного коефіцієнта (крім суб'єктів господарювання, віднесених до високого ступеня ризику).

Відомості про перелік суб'єктів господарювання, що підлягають державному нагляду (контролю) у відповідній сфері господарської діяльності із зазначенням ступеня ризику будуть публікуватися на офіційному сайті відповідного органу державного контролю.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%