Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін запропонував повернути кримінальну відповідальність за контрабанду

Середа, 20 червня 2018 17:16

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді запровадити кримінальну відповідальність за контрабанду через державний кордон.

Відповідне протокольне рішення буде прийнято на засіданні уряду 20 червня, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"При Януковичі у нас була декриміналізована контрабанда через державний кордон. Зараз ми майже єдина держава в Європі, де контрабанда декриміналізована. Тому з цим потрібно закінчувати. Ми маємо подати законопроект до Верховної Ради і запропонувати знову зробити контрабанду кримінальним злочином", - повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, виступаючи на засіданні.

Крім того, глава МВС зазначив, що буде також запропоновано комплекс заходів для тиску на контрабандне середовище для залучення додаткових коштів до державного бюджету.

"Ми підрахували, що у нас поза бюджетом перебуває за рахунок контрабандних схем від 70 до 100 млрд грн, це $4 млрд", - додав Аваков.

Крім того, Кабмін затвердив план дій щодо боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці, розроблений прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом спільно з силовими відомствами і Державної фіскальною службою (ДФС).

"Ми будемо підбивати підсумки щомісяця, будемо робити це публічно, щоб зрозуміти, де у нас слабкі місця. У тому числі і по кадрам", - сказав прем'єр під час засідання уряду.

За словами Гройсмана, разом з давно існуючими схемами, з якими раніше боролися правоохоронці (заниження митної вартості товару, оформлення вантажних транспортних засобів з товаром як порожніх, "пересорт" - оформлення елітних товарів як дешевих), в цьому році були зафіксовані нові маніпуляційні схеми.

"У нейтральні води України заходять танкери з паливно-мастильними матеріалами, до них підходять невеликі за обсягом судна і забирають ці матеріали без розмитнення або оформлення. Потім вони потрапляють на автозаправні станції, в тому числі і матеріали сумнівної якості", - сказав прем'єр-міністр, представляючи план дій.

Прем'єр-міністр також анонсував на 21 червня всеукраїнську селекторну нараду з головами всіх областей на зазначену тему.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%