Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін запропонував садити на 7 років за контрабанду

Вівторок, 03 липня 2018 15:14

За контрабанду товарів в значних розмірах будут позбавляти волі на термін від 3 до 7 років. Такі зміни пропонує затвердити Кабінет міністрів України.

Відповідний урядовий законопроект №8543 про криміналізацію контрабанди товарів зареєстровано у Верховній Раді у вівторок, 3 липня, пише НВ.

При цьому в разі контрабанди товарів "у великих розмірах" термін позбавлення волі збільшиться до 15-20 років з конфіскацією майна.

Зокрема, якщо правопорушення вчинені організованою групою або контрабанда буде в особливо великих розмірах, винним загрожуватиме позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Законопроект визначає контрабанду товарів в значних розмірах, якщо її вартість у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, у великих розмірах - якщо вартість в 2 тис. І більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум, в особливо великих розмірах - якщо її вартість в 5 тис. і більше разів перевищує такий мінімум.

Злочини, пов'язані з вчиненням контрабанди, будуть підслідні Національній поліції або слідчим органам, які здійснюють контроль над дотриманням податкового законодавства.

Кабмін пропонує внести відповідні зміни до Кримінального (КК) і Кримінального процесуального кодексів (КПК) України.

На сьогодні кримінальна відповідальність передбачена за незаконне ввезення/вивезення через митний кордон України культурних цінностей, отруйних, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї, боєприпасів і спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Раніше повідомлялося, що Кабмін скасував групу з боротьби з контрабандою на митниці. В уряді підрахували, що поза бюджетом через контрабандні схем знаходяться від 70 до 100 млрд грн, або близько $4 млрд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%