Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фермерів включили у четверту групу єдиного податку

Вівторок, 10 липня 2018 17:06

Верховна Рада прийняла в другому читанні з техніко-юридичними поправками законопроект №6490-д, що містить зміни до Податкового кодексу і ряду інших законодавчих актів, що передбачає можливість реєстрації сімейних фермерських господарств платниками єдиного податку четвертої групи.

Проект закону підтримали 229 народних депутатів при 226 необхідних голосів.

"Було багато питань, щодо того, обмежуємо ми (даним законопроектом - НВ) обсяг вирощеної продукції фермерських сімейних осподарства. Ми не можемо його обмежити, оскільки ми тільки надаємо можливість працювати без ведення обліку", - зазначила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає Інтерфакс-Україна.

У пояснювальній записці говориться, що законопроект також встановлює мораторій на проведення контролюючими органами перевірок сімейних фермерських господарств до 2028 року.

Крім того, документ встановлює пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску такими фермерськими господарствами - за рахунок коштів державного бюджету протягом 10 років.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів доповнив перелік платників єдиного соціального внеску новою категорією - членами фермерського господарства, якщо вони не підлягають страхуванню на інших підставах.

Четверта група – сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%. Платниками єдиного податку четвертої групи не можуть бути:

• суб'єкти господарювання, у яких понад 50 %доходу, отриманого від продажу сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки, становить дохід від реалізації декоративних рослин (за винятком зрізаних квітів, вирощених на угіддях, які належать сільськогосподарському товаровиробнику на праві власності або надані йому в користування, та продуктів їх переробки), диких тварин і птахів, хутряних виробів і хутра (крім хутрової сировини);

• суб'єкти господарювання, що провадять діяльність з виробництва підакцизних товарів, крім виноматеріалів виноградних, вироблених на підприємствах первинного виноробства для підприємств вторинного виноробства, які використовують такі виноматеріали для виробництва готової продукції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%