Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін розробив нову форму довідки про відсутність податкового боргу

Понеділок, 30 липня 2018 12:45

Учасникам і замовникам публічних закупівель на замітку! Мінфін оприлюднив проект наказу "Про затвердження Порядку надання довідки про відсутність заборгованості по платежах, контроль над справлянням яких покладено на контрольні органи", який прийде на зміну нині чинним наказом Міндоходів від 10.10.2013 року № 567, пише ligazakon.

Відзначимо, що ні форма довідки про відсутність заборгованості, ні форма заяви про її надання, які передбачені проектом, істотно не відрізняються від чинних в даний час.

Разом з тим проектом Порядку надання довідки про відсутність заборгованості по платежах, контроль над справлянням яких покладено на контрольні органи, уточнено, що заява про надання довідки платник податків повинен подавати:

• в паперовій формі в ДПІ за основним місцем обліку такого платника або до відповідного органу, уповноважений здійснювати заходи з погашення податкового боргу. У разі подання заяви до ДПІ воно передається до відповідного органу, уповноважений здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі - уповноважений орган);

• в електронній формі - на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронні довірчі послуги".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%