Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦВК просить Раду пояснити, яким законом їм керуватися при референдумі

Четвер, 09 серпня 2018 20:55

Центральна виборча комісія вирішила звернутися до комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя щодо надання роз'яснень стосовно законодавчого регулювання організації та порядку проведення всеукраїнського та місцевих референдумів в Україні.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ЦВК, передають Українські Новини.

Також ЦВК просить комітет роз'яснити законодавче врегулювання можливості призначення в установленому законом порядку комісією перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об'єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об'єднаної територіальної громади, а також, за необхідності, внесення відповідних змін до законодавчих актів з метою усунення правових колізій та неузгодженостей.

Необхідність такого звернення зумовлено тим, що Закон "Про всеукраїнський референдум" рішенням Конституційного Суду від 26 квітня було визнано таким, що не відповідає Конституції (є неконституційним).

При цьому виникла правова невизначеність щодо дії Закону "Про всеукраїнський та місцеві референдуми" 1991 року, який був скасований зазначеним вище законом.

У свою чергу, окремі питання добровільного об'єднання територіальних громад сіл, селищ, міст та добровільного приєднання до об'єднаних територіальним громадам, за умови відновлення дії Закону "Про всеукраїнський та місцеві референдуми", можуть належати до переліку питань, які відповідно до частини другої статті 6 зазначеного закону вирішуються виключно місцевим референдумом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%