Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Президент підписав закон про розвиток фермерства в Україні

П'ятниця, 10 серпня 2018 17:16

Президент Петро Порошенко підписав закон Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств.

Про це Порошенко написав у себе в Twitter.

Зазначимо, що закон дозволяє громадянам, які живуть і працюють на своїй землі, отримати офіційний статус фермерів, що дозволить легально продавати їх продукцію, отримати соціальний захист і право на пенсію.

Документ вносить зміни до Податкового кодексу і законів Про фермерське господарство, Про державну підтримку сільського господарства України, Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також тепер підприємці, які організували фермерські господарства, належать до платників єдиного податку четвертої групи фізичних осіб-підприємців.

Закон передбачає надання державної допомоги по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (від 10% до 90% мінімального страхового внеску) для кожного з членів фермерського господарства протягом 10 років за рахунок коштів державного бюджету України через механізм доплати на користь застрахованих осіб-членів сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.

Документ також уточнює ряд положень про створення та діяльність сімейного фермерського господарства без отримання статусу юридичної особи.

Передбачається, що реалізація закону дозволить створити умови для появи сімейних фермерських господарств та виведення з тіні підприємницької діяльності в агарної сфері, що позитивно вплине на зростання надходжень до місцевих бюджетів від сплати податків і створення нових робочих місць на селі.

Нагадаємо, що Верховна Рада 10 липня ухвалила у другому читанні з техніко-юридичними поправками законопроект №6490-д Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%