Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 
П'ятниця, 12 вересня 2014 15:51

Назва посади в наказі про зарахуванні на роботу працівника бюджетної установи та його посадовій інструкції не відповідає назві в штатному розписі. У зв'язку із тим, що в штатному розписі помилково записано одне слово з шести слів.

Відповідно до ч. 3 ст. 64 Господарського кодексу України підприємство має право самостійно, тобто без погодження з виборним органом первинної профспілкової організації або іншим представницьким органом найманих працівників, поряд з визначенням організаційної структури, установлювати чисельність і штатний розпис. З урахуванням потреби врегулювання і забезпечення прав працівників на працю, захисту від незаконного звільнення і оплати праці затвердження штатного розпису є обов’язковим, а його відсутність слід вважати порушенням вимог законодавства про працю, за яке роботодавець може нести адміністративну відповідальність згідно з частиною першою статті 41 Кодексу України про адміністративні порушення (лист Міністерства праці та соціальної політики України від 17 червня 2008 року № 165/06/186-08).

При зазначенні найменування посади у штатному розписі необхідно враховувати вимоги нормативно-правових актів, а саме керуватися Класифікатором професій. Назви посад та професій повинні відповідати назвам, наведеним у Класифікаторі професій. Відповідно й прийом на роботу працівників відбувається на посаду відповідно до штатного розпису.

При необхідності зміни у штатний розпис можуть бути внесені на підставі наказу по підприємству, що належать до наказів із загальної діяльності та внесенням змін до затвердженого штатного розпису.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%