Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 
Середа, 24 травня 2017 23:31

Наше підприємство оплачує своїм топ-менеджерам медичне страхування. Підкажіть, на яких рахунках має відображатися така оплата та чи необхідно утримувати ЄСВ з таких виплат?

Згідно з наданою вами інформацією, йдеться про добровільне медичне страхування працівників. Відповідно до пп. 2–4 Інструкції № 5 до фонду оплати праці включаються витрати в розмірі страхових внесків підприємств на користь працівників, пов’язаних з добровільним особистим страхуванням, крім внесків за договорами добровільного медичного та пенсійного страхування працівників і членів їхніх сімей, які відповідно до п. 3.5 цієї Інструкції не належать до фонду оплати праці. Тобто витрати на добровільне медичне страхування не відносяться до фонду оплати праці. Це автоматично означає, що такі виплати не підлягають оподаткуванню ЄСВ, оскільки він нараховується тільки на виплати, які належать до фонду оплати праці.
Стосовно відображення виплат за добровільним медичним страхуванням на бухгалтерських рахунках, то в листі Мінфіну України від 22.03.2010 р. № 31-34000-20-10/6144 зазначається, що витрати на необов’язкове медичне страхування відповідно до П(С)БО 16 відображаються в складі інших операційних витрат (субрахунок 949 «Інші витрати операційної діяльності», за дебетом якого відображається сума визнаних витрат, за кредитом – списання на рахунок 79 «Фінансові результати»).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%