Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міндоходів пропонує посилити контроль алкогольного ринку

Вівторок, 17 червня 2014 15:50

Проведено аудит алкогольного і тютюнового ринку

Заступник Міністра доходів і зборів Володимир Хоменко пропонує зробити жорсткішими правила видачі ліцензій на торгівлю алкоголем, пише прес-служба відомства.

Міндоходів у рамках заходів з детінізації алкогольного і тютюнового ринку пропонує позбавляти ліцензій недобросовісних торговців, котрі порушують законодавство, а також посилити відповідальність виробників та торговців алкоголем і тютюновими виробами.

«Ми провели аудит і виявили багато порушень. Ставимо питання про внесення відповідних змін до законодавства», - каже Володимир Хоменко.

За словами Володимира Хоменка, масштабні перевірки ринку алкоголю, в тому числі в рамках операції «АКЦИЗ 2014», зафіксували масові порушення у сфері торгівлі. Одне з найчастіших порушень - продаж алкоголю неповнолітнім.

Міндоходів пропонує внести зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 року № 481/95-ВР.

Насамперед, вважають у Міндоходів, можливість отримання ліцензій на право оптової або роздрібної торгівлі варто залишити виключно юридичним особам.

Володимир Хоменко додає: в законі варто передбачити пункт про те, що торгівлю алкоголем і тютюновими виробами дозволено здійснювати на торговельній площі не менше 50 квадратних метрів.

Водночас заступник міністра вважає за доцільне передбачити в законодавстві норму про анулювання ліцензії на торгівлю алкоголем після встановлення факту продажу продукції з підробленими акцизними марками (якщо це підтверджено експертами), за відсутності сертифікатів якості або документів, що підтверджують походження продукції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%