Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Проведено аудит ефективності використання коштів держбюджету на АПК

П'ятниця, 25 липня 2014 14:26

Рахункова палата опублікувала звіт по АПК

Рахункова палата за результатами аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі констатувала, що недостатнє законодавче, організаційне та фінансове забезпечення у цій сфері, негативно позначилося на ефективності використання цих коштів. Про це повідомила прес-служба Рахункової палати. 

Через неналежне забезпечення казначейського обслуговування коштів державного бюджету та недоліки, допущені Міністерством аграрної політики та продовольства при управлінні та використанні зазначених коштів, виконання окремих завдань, визначених бюджетними програмами, а отже, і їх мету не досягнуто.

З законодавчо визначеного обсягу бюджетних призначень у зазначений період на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі використано майже 22%.

При цьому за окремими бюджетними програмами на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі та державну підтримку розвитку тваринництва фізичним особам спрямовано 545 млн. грн. (45% використаного обсягу), а юридичним (підприємствам різних форм власності) -641 млн. грн. (55%).

Колегія Рахункової палати зазначила, що запроваджена в Україні система державної підтримки агропромислового комплексу, в першу чергу через недоліки її фінансового забезпечення не стала ефективною. Значне зменшення обсягів видатків на зазначені цілі призводить до звуження кола суб`єктів господарювання, які отримують державну підтримку.

Це відбувається через недоліки нормативно-правового забезпечення, окремі акти якого містять обмежувальні норми та в окремих випадках позбавляють права малих та середніх суб'єктів господарювання, які ведуть свою господарську діяльність у сільськогосподарській сфері, на отримання такої державної підтримки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%