Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Нафтогаз» витратить 33 млн. грн. на аудит і оцінку своїх активів

Понеділок, 22 вересня 2014 11:11

Аудит здійснюватиме «Делойт енд Туш ЮСК», оцінку - «Ернст енд Янг»

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 12 вересня за результатами тендерів уклав угоди на здійснення оцінки своїх активів та проведення аудиту за останні три роки. Загальна вартість угод склала 32,68 млн грн. Про це пишуть «Наші Гроші» з посиланням на повідомлення у «Віснику державних закупівель».

Із вказаної суми 17,88 млн. грн. витратять на аудит консолідованої фінансової звітності «Нафтогазу» за 2012, 2013 та 2014 роки, складеної у відповідності до Міжнародних стандартів фінансової звітності.

Аудит здійснюватиме ПАТ «Делойт енд Туш ЮСК», аналізувати документи будуть до липня 2015 р. На тендер подавалися ще чотири компанії, три з яких пропонували надати послуги дешевше, однак оцінка пропозицій конкурсних торгів відбувалася за двома критеріями – окрім ціни також якість, яку визначали за досвідом виконання аналогічних робіт. ПАТ «КПМГ Аудит» відхилили за неповний пакет документів.

Решта 14,80 млн. грн. піде на визначення справедливої вартості активів: основних засобів, спеціальних дозволів на користування надрами та родовищами нафти та газу, інвестицій у спільну діяльність, та незавершених капітальних інвестицій дочірніх підприємств та господарських товариств, у яких 51% та більше статутного капіталу належать «Нафтогазу».

Оцінку проводитиме ТОВ «Ернст енд Янг». На торги також подавалися згаданий вище «Делойт» і ТОВ «Бейкер Тіллі Україна ЕК», останню відхилили за неповний пакет невідповідно оформлених документів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%