Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держфінінспекція провела семінар для аудиторів

Понеділок, 01 липня 2013 13:34

Для керівників і фахівців підрозділів внутрішнього аудиту міністерств провели семінар

За сприяння Міністерства фінансів Королівства Нідерландів Держфінінспекція провела семінар для керівників і фахівців підрозділів внутрішнього аудиту міністерств, інших центральних органів виконавчої влади на тему «Внутрішній контроль та внутрішній аудит в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади: проблеми та шляхи їх розв'язання». Про це повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції.

На початку семінару розповіли  про роль внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту в сучасному державному управлінні, а також представили основні ризики, що характеризують систему внутрішнього контролю в Королівстві Нідерландів. Окрім цього, окремо розглянули ключові аспектах побудови ефективної системи внутрішнього контролю в бізнесі.

Під час подальшої роботи заступник директора департаменту – начальник відділу Департаменту гармонізації ДВФК Держфінінспекції України Тетяна Боровкова представила результати перших проведених оцінок якості внутрішнього аудиту в ЦОВВ та презентувала низку виявлених недоліків.

Фахівці Держфінінспекції України Святослав Бровченко, Ірина Власенко та Володимир Лещенко у своїх доповідях зосередили увагу слухачів на необхідності удосконалення процедури планування шляхом запровадження ризико-орієнтованого відбору об'єктів контролю, представили низку прикладів застосування такого відбору під час планування контрольно-ревізійної роботи Держфінінспекції України та її територіальних органів та презентували основні принципи планування діяльності з внутрішнього аудиту із застосуванням оцінки ризиків.

Цікавими для внутрішніх аудиторів ЦОВВ стали презентації навчального посібника «Внутрішній аудит ефективності: методичні засади та практичні аспекти» і методичного посібника «Індикатори стану внутрішнього контролю в установі державного сектору України».

Руслана Рудніцька доповіла про ключові аспекти міжнародного досвіду проведення аудиту ефективності та особливості проведення інтерв'ю та опитувань під час аудиту.

Наприкінці семінару керівники та фахівці підрозділів внутрішнього аудиту ЦОВВ обговорили проблемні питання, які виникають у діяльності з внутрішнього аудиту, а також питання, пов'язані із необхідністю вдосконалення нормативно-правової бази з питань внутрішнього аудиту. Під час дискусії надано відповіді та вироблено спільні рішення щодо розв'язання таких проблем.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%