Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рахункова палата перевірила чи доцільно використовують кошти виділені на ремонт держоб’єктів

Вівторок, 02 липня 2013 15:58

 

Аудитори перевірили використання коштів державного бюджету

Рахункова палата провела аудит використання коштів державного бюджету, передбачених для відновлення пріоритетних об'єктів державного та регіонального значення,  які перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладної реконструкції, проведення проектних і ремонтних робіт, а також придбання обладнання. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Аудит показав, що управління коштами відповідної бюджетної програми у 2011-2012 роках здійснювалося не завжди ефективно, а її завдання виконані частково.

З 1,2 млрд. грн., виділених у 2011-2012 роках на зазначені цілі, Мінрегіон і розпорядники коштів держбюджету забезпечили освоєння 96% асигнувань. Виконано відновлювальні роботи на 15 об’єктах державного і регіонального значення (національні установи з проведення громадсько-політичних і міжнародних заходів, заклади культури, охорони здоров’я та відпочинку), забезпечено попередження виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру (зсувів) на окремих ділянках узбережжя Криму.

Водночас мета бюджетної програми у повному обсязі не досягнута через недоосвоєння коштів програми (45,1 млн. грн.), незабезпечення розпорядниками коштів належного внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів і виконанням запланованих робіт, що призвело до використання 8,5 млн. грн. з порушенням законодавства та 53,3 млн. грн. – неефективно. Ці порушення та недоліки перешкодили повному виконанню робіт і введенню в експлуатацію 6 пускових об’єктів.

У результаті, приміром, не введено в експлуатацію реконструйовану ще 2011 року за 52,6 млн. грн. котельню табору «Кипарисний» Міжнародного дитячого центру «Артек» у Криму через відсутність технічного паспорту на зовнішній газопровід, який є обов’язковим для отримання сертифікату.

Не вдалося завершити торік реставрацію Маріїнського палацу (видатної архітектурної та історичної пам’ятки середини XVIII – XIX століть).

На думку аудиторів, основні причини зазначеного – недосконалість правової бази у відборі пріоритетних об’єктів для фінансування, незабезпечення належного управління коштами бюджетної програми, недостатній контроль з боку замовників і розпорядників за використанням бюджетних коштів та виконанням відновлювальних робіт.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%