Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гройсман анонсував проведення великого аудиту роботи «Укрзалізниці»

Четвер, 23 лютого 2017 21:44

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман планує доручити проведення глобального аудиту діяльності державного транспортного холдингу «Укрзалізниця» за 2016 рік. Про це він сказав журналістам у рамках робочої поїздки по Харківській області, повідомляє УНІАН.

«Я доручу проведення глобального аудиту роботи «Укрзалізниці» за 2016 рік», - зазначив глава уряду, наголосивши, що аудит зможе довести або спростувати будь-які корупційні звинувачення.

«Кожне корупційне діяння має бути конкретизоване і покаране», - зазначив глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України в середині січня вивів «Укрзалізницю» з підпорядкування Міністерства інфраструктури України, перепідпорядкувавши її безпосередньо уряду. Рішення уряду стало підсумком розгорнутої дискусії між керівництвом «Укрзалізниці» - головою компанії Войцехом Балчуном і головою наглядової ради «Укрзалізниці» Євгеном Кравцовим – і міністром інфраструктури Володимиром Омеляном щодо ефективності роботи держхолдингу і міністерства. Сторони звинувачували одна одну в корупції та намаганні заблокувати роботу.

«Укрзалізниця» є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

2015 рік «Укрзалізниця» завершила зі збитками 16 млрд грн, зумовленими переважно курсовими коливаннями гривні щодо основних валют. У 2016 році компанія вийшла на показники прибутковості. Чистий прибуток «Укрзалізниці» становив 303 млн грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%