Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Радикали» знову купили рекламу на «112-му» і «NewsOne» за держкошти – КВУ

Вівторок, 13 листопада 2018 14:22

"Радикальна партія Олега Ляшка" у ІІІ кварталі 2018 року оплатила рекламу на телеканалах "112" та "NewsOne" за гроші, отримані з державного бюджету.

Про це повідомляє Комітет виборців України, нагадуючи, що партія заявляла про підтримку санкцій проти цих каналів.

Зазначається, що упродовж липня-вересня РПЛ витратила на рекламу по ТБ 3 млн гривень. Із них 900 тис. бюджетних гривень отримав телеканал "112". Наприкінці серпня ТОВ "Інформаційне агентство "112-Україна" перерахували гроші за "розміщення інформаційного відеоматеріалу в ефірі телеканалу".

Ще 900 тис. гривень отримала ТОВ "Новини 24" за "розміщення інформаційних роликів в ефірі телеканалу "NewsOne" (у звіті телеканал названо "NEWSONT": швидше за все, описка).

В КВУ нагадують, що це вже не перший випадок, коли РПЛ платить за рекламу на цих телеканалах за бюджетні кошти. У ІІ кварталі 2017 року партія перерахувала ТОВ "Інформаційне агентство "112-Україна" 3 млн бюджетних гривень, у ІІ кварталі 2018 року – 1,7 млн гривень.

З одного боку, "Радикальна партія" підтримує санкції щодо "112" каналу та "NewsOne", звинувачуючи їх в російській пропаганді. З іншого боку, за місяць до голосування в Раді перераховує цим каналам значні суми коштів за розміщення рекламних роликів, що виглядає, м’яко кажучи, нелогічно. При цьому йдеться про витрачання саме державних коштів, отриманих партією з бюджету", – наголосив голова КВУ Олексій Кошель.

Загалом у липні-вересні РПЛ витратила 12,9 млн гривень. Третину коштів, 4,8 млн, партія спрямувала на рекламу (3 млн – на рекламу по ТБ і 1,5 млн – на друковані ЗМІ).

При цьому із 12,9 млн витрат лише 87 тис. гривень були власними коштами партії. Решта – гроші з держбюджету (дані – відповідно до звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІІ квартал 2018 року).

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%