Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Компанія Клюєвих заплатить держбанку 8,6 млрд гривень

Четвер, 07 квітня 2016 14:30

Суд задовольнив позов «Укрексімбанку» і видав рішення про стягнення заборгованості з ЗАТ «Актив-Страхування» Про це повідомляє прес-служба компанії ubr.ua

ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» стягує 8,59 мільярда гривень із ЗАТ «Актив-Страхування», власниками якого є брати Андрій і Сергій Клюєви. Про це свідчить рішення Господарського суду Києва від 15 березня, передає видання "Віснику державних закупівель".

Відзначається, що в 2009 році «Укрексімбанк» та ВАТ «Завод напівпровідників» уклали генеральну кредитну угоду. В рамках угоди «Завод напівпровідників» отримав в банку шість кредитів.

Поручителем позичальника в кредитному договорі з банком було ПрАТ «Актив-Страхування», яка зобов'язалася солідарно відповідати за зобов'язаннями, зокрема відшкодовувати кредит, відсотки, штрафні санкції тощо. Банк має право вимагати погашення боргу як у обох боржників, так і від будь-якого з них окремо.

На сьогодні у «Заводу напівпровідників» залишається заборгованість 109,05 млн євро, 224,10 млн доларів, 528,09 млн грн. В сумі це еквівалентно 8,59 млрд грн. У 2015 року розпочато процедуру банкрутства «Заводу напівпровідників».

Банк направив ПрАТ «Актив-Страхування» вимога про погашення заборгованості «Заводу напівпровідників», проте компанія Клюєвих її не задовольнила.

Суд позов «Укрексімбанку» задовольнив і видав рішення про стягнення заборгованості.

«Актив-Страхування» оформлено на ПрАТ «Укрпідшипник», що належить австрійській компанії «SLAV Handel, Vertretung und Beteiligung Aktiengesellschaft». Акціонерами останньої є Сергій і Андрій Клюєви.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%