Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нафта почала дешевшати

Понеділок, 11 квітня 2016 14:47

Ціни на нафту знижуються через сумніви щодо зустрічі в Досі. Про це повідомляє прес-служба компанії ubr.ua

Світові ціни на нафту перейшли до зниження, оскільки інвестори налаштовані скептично щодо досягнення угоди з заморожування видобутку «чорного золота» на рівні січня 2016 року і вважають, що це навряд чи призведе до стабілізації нафтового ринку, свідчать дані торгів. Про це передає Прайм.

Станом на 13.09 мск вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,36% - до 41,79 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,58% - до 39,49 долара за барель. Вранці в понеділок ціни на нафту показували позитивну динаміку на тлі даних Baker Hughes про зниження числа бурових установок в США і прогнозів компанії Bernstein про зростання попиту в 2016-2020 роках.

«Напередодні зустрічі в Досі ціни (на нафту - ред.) На цьому тижні будуть показувати те позитивну динаміку, то негативну», - зазначає старший аналітик по нафті в Commerzbank Карстен Фрітч (Carsten Fritsch), думку якого наводить агентство Рейтер.

При цьому експерти Barclays вважають, що зустріч нафтовидобувних країн 17 квітня не зробить сильного впливу на світовий нафтовий ринок, оскільки деякі країни, у яких є потенціал до нарощування видобутку «чорного золота», навряд чи навряд чи погодяться взяти участь в угоді.

«Замороження видобутку на рівні січня не прискорює відновлення балансу не нафтовому ринку, а видобуток в цьому році країнами-членами ОПЕК (за винятком Ірану) і Росією знаходиться на середньорічному рівні, який ми прогнозували раніше - 40,5 мільйона барелів на добу», - вважають експерти Goldman Sachs.

В свою чергу, аналітики BMO Capital Markets знизили свій прогноз за цінами на нафту на 2016 рік. Так, очікування по нафті марки Brent знизилися з 41 долара за барель до 38 доларів за барель, а прогноз для WTI знижений з 45 долара за барель до 41,5 долара за барель.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%