Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Володимир Гройсман: Уряд продовжить взаємодію з МВФ, виходячи з національних інтересів та розуміючи необхідність проведення реформ в Україні

Середа, 20 квітня 2016 17:14

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ. Про це повідомляє Урядовий портал.

Кабінет Міністрів України продовжить взаємодію з Міжнародним валютним фондом та виконання умов угоди про співпрацю, виходячи з національних інтересів та розуміючи необхідність проведення реформ у країні. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з журналістами за результатами засідання Уряду у середу, 20 квітня.

«Будемо діяти професійно, для того щоби визначати оптимальні позиції взаємодії, виходячи з національних інтересів, але розуміючи необхідність проведення структурних реформ», - заявив Володимир Гройсман, відповідаючи на питання щодо подальшої взаємодії із Міжнародним валютним фондом.

Прем'єр-міністр зазначив, що Україна уклала з МВФ угоду, у якій передбачено низку завдань, що потрібно виконати. «Функція Уряду і завдання Уряду - сумлінно виконати ті зобов'язання, які взяла на себе Україна. Крапка», - заявив Володимир Гройсман.

Глава Уряду наголосив, що план взаємодії з МВФ – це план реформ, що потрібен перш за все Україні. «На превеликий жаль, вони [реформи] є болючими, але вони будуть впливати на те, що Україна стане міцною країною, в якій буде міцна економіка і адекватні соціальні стандарти», - підкреслив Володимир Гройсман.

Серед непопулярних рішень, які потрібно приймати, зокрема, є питання щодо економічної обґрунтованості ціни на газ, зауважив Прем'єр-міністр. Він наголосив, що Кабінет Міністрів працює над тим, щоби формування тарифу було відкритим, публічним і зрозумілим для українського суспільства.

«Там, де недоплачена ціна на газ, там мільярдні оборудки, які абсолютно не слугують українському суспільству. Там, де недооцінений тариф на газ, будьте впевнені, що усю маржу, усю різницю, забирають по кишеням ті, хто там навколо цих тем крутиться», - зазначив Володимир Гройсман, зауваживши, що Уряд займається вирішенням цього питання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%