Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Банкіри: чому все ще падає долар і що буде завтра

Вівторок, 24 травня 2016 11:58

24 травня фінансисти чекають старту міжбанківських торгів 25,10-25,15 грн ./$. Про це повідомляє УБР.
Зниження 23 травня курсу долара на 5 копійок (до 25,10-25,15 грн ./$) має тільки одну причину - відсутність валютного попиту на виставлене експортерами пропозицію.

"Обсяг торгів сьогодні ні рекордним, він навіть поступався показникам минулого понеділка: якщо тоді на міжбанку наторгували $ 443,78 млн., То зараз - $ 332,32 млн. Просто попиту на цей обсяг сьогодні не було на міжбанку", - зазначила UBR. ua в.о. голови Промінвестбанку Владислав Кравець.

Тому валютний аукціон Нацбанк і викуп їм $ 30 млн. Фінансисти визнали доречним: курс відсікання (максимальний курс викупу) був встановлений на рівні 25,13 грн ./$, середній 25,1086 грн ./$.

"Пізніше оголошення Нацбанком валютного аукціону з купівлі доларів сьогодні зіграло на руку покупцям валюти. Проте, проведення аукціону саме по собі було очікувано ринком, чого не можна сказати про подальшу інтервенції (з купівлі доларів), яка стала для ринку сюрпризом", - зазначив UBR. ua начальник казначейства VTB Bank (Україна) Станіслав Верхградський.

Фінансисти запевняють, що поява регулятора збило ранковий настрій міжбанку.

"Понедельник почався активно. Перші індикативні котирування знаходилися на рівні 25,10-25,25 грн ./$. Досить швидко спреди почали звужуватися, і торгівля перемістилася в діапазон 25,13-25,23 грн ./$. Відчувалося тиск продавців. наявність підвищеного пропозиції позначалося на ринкових котируваннях, які демонстрували помірне зниження. Ближче до 12.00 торги перемістилися на 25,08-25,15 грн ./$. У цей час на ринок вийшов регулятор, оголосивши аукціон з купівлі валюти. Активність на ринку впала ", - розповів UBR.ua провідний експерт сектора продажу казначейських продуктів ОТП Банку В'ячеслав Озеров.

Завтра банкіри допускають схожий сценарій, і поява НБУ.

"У вівторок, швидше за все, переважання валютної пропозиції на міжбанку продовжиться. В таких умовах Нацбанк навряд чи залишить" один на один "попит і пропозиція. Тому вирішальними факторами завтра стануть параметри участі НБУ в торгах", - вважає Станіслав Верхградський.

Він прогнозує старт безготівкових торгів 24 травня в рамках 25,10-25,15 грн ./$. "Вважаємо, що завтра готівковий курс долара буде незначно знижуватися і торги будуть проходити в діапазоні 25,05-25,15 грн ./$, при цьому великий вплив матиме ситуація на міжбанку", - уклав Верхградський.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%